Skinnende Y-stol i navy-blue finish

20-13-04-carlhansen3

Carl Hansen & Søn fortsætter traditionen med at fejre Hans J. Wegners fødselsdag 2. april 1914 med en limiteret særudgave af Y-stolen.

I år iføres Y-stolen et mørkere skær, med en skinnende navy blue finish.

Overfladen er udvalgt i samarbejde med den London-baserede designer og kreative direktør Ilse Crawford og hendes multidisciplinære virksomhed Studioilse.

Den dybe, lune nuance af navy og high-gloss finishen er inspireret af Hans J. Wegners fascination af Asiens designhistorie og håndarbejde.

Den blå refererer til den farve, som har været så stor en del af den kinesiske kultur: fra det blå og hvide porcelæn, der har været højtelsket i så mange årtier, til det mørkeblå i indigo-tekstiler.

Ilse Crawford

Y-stolen, som blev designet i 1949 og sat i produktion i 1950, er en af de første fem stole, Hans J. Wegner tegnede for Carl Hansen & Søn.

I dag bliver stolen stadig produceret på Carl Hansen & Søns fabrik på Fyn, hvor dens 14 dele bliver manuelt samlet og dens sæde bliver flettet i hånden af 120 meter papirgarn.

70 år efter den blev sat i produktion, er den stadig et internationalt ikon og en klassiker med dens rene form, oprigtige materialer og kompromisløse håndværk, som har været med til at definere dansk design.

Hver limiterede særudgave kommer med en lille messingplade indgraveret med Hans J. Wegners signatur og fødselsdato, diskret placeret på indersiden af stolens stel, samt et ægthedsbevis.

Se mere på hjemmesiden her.

Carl Hansen & Søn A/S
+ 45 6612 1404
www.carlhansen.com

20-13-04-carlhansen1 20-13-04-carlhansen2 20-13-04-carlhansen4