Rud Thygesen er død

19-02-01-rud

Rud Thygesen, møbeldesigner, Arkitekt MAA, Rungsted, er død, 86 år.

Rud Thygesens var med til at gøre dansk møbeldesign kendt uden for landets grænser.

Han dannede i det meste af sin aktive karriere makkerskab med Johnny Sørensen. I krydsfeltet af deres tanker opstod en bred vifte af nyskabende og velgennemtænkte industrielle produkter.

Løsningerne er præget af en selvstændig vurdering af form, funktion, materialevalg og fremstillingsproces.

Kongemøblerne fra 1969 blev et gennembrud for samarbejdet. Serien er tegnet til en møbelkonkurrence og navngivet efter Kong Frederik den Niende. Kongemøblerne udstråler en minimalistisk eksklusivitet og bliver anvendt på danske ambassader og chefkontorer.

8000-serien af lamineret træ fra 1981 blev et gennembrud med et nyskabende formsprog og en usædvanlig stærk konstruktion, der har opnået patent i mange lande. Det er ganske enkelt genialt at samle et møbel på samme måde, som en gren er fæstet til træets stamme. Serien er stadig i produktion hos Magnus Olesen.

Deres møbler er repræsenteret på bl.a. Kunstindustrimuseet, København, Kunstindustrimuseet i Oslo, Victoria and Albert Museum i London og Museum of Modern Art i New York.

Rud Thygesen vil også blive mindet som bindeled mellem de store skandinaviske funktionalister og den næste generation af møbeldesignere.

Æret været Rud Thygesens minde